Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

23/11/2010 | Verslag cross Loonbeek online

Steven Wargee boekt eerste WVZ zege

 

Loonbeek : - Omwille van de weersomstandigheden kon de geplande cross in Buggenhout niet doorgaan, daardoor kwam de zesde manche in het regelmatigheidcriterium van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) in gevaar. Gelukkig sprong deelnemer Jacques Michiels met zijn team in de bres om alsnog een noodoplossing te voorzien en wat voor één!

Zondag laatstleden werd er in Loonbeek een goed berijdbaar, maar zwaar parcours uit de grond gestampt waarop menig deelnemer de man met de hamer tegen zou komen. Het parcours zelf lag er goed bij, weinig of geen zware modderstroken, maar wel vele hoogtemeters die ronde na ronde overwonnen moesten worden.

70 deelnemers stonden aan de start van de zware veldrit. Werner Zimmermann nam alweer een goede start, bij de eerste bocht nam hij een berekend risico en kon zo opschuiven naar de derde positie. Ook Steven Wargee was goed gestart en zou bijna de hele wedstrijd aan de leiding rijden. Het thuis effect?

Een minder start was er voor Michael Naessens, die nadien wel een mooie remonte reed en naderde op Steven Wargee, maar de remonte was net te laat ingezet waardoor Michael Naessens als tweede finishte, achter een beresterke Steven Wargee.

De leider in het algemeen klassement categorie A: Hendrik Van Den Driessche, reed ook een verdienstelijke wedstrijd, maar moest na enkele ronden de rol vooraan lossen.

Juist na aankomst van Steven Wargee was er een millimetersprint voor de 25ste plaats tussen Jacques Michiels en Wouter Erzeel, waarbij beide na de aankomst vielen. Deze keer won Jacques Michiels, na steeds achter Wouter Erzeel geëindigd te zijn in Dilbeek en Wemmel.

De algemene overwinning was dus voor Steven Wargee, die hiermee zijn eerste WVZ zege ooit boekt en in het algemeen klassement enkele punten nadert op de nummer 1: Hendrik Van Den Driessche.

In de categorie A was de overwinning dus voor Steven Wargee, voor Hendrik Van Den Driessche en Jens Van Den Houte.

In de categorie B was de zege voor Michael Naessens, Franky Vanhonsebrouck voor en Bart Van Landeghem.

In de categorie C tenslotte was de zege voor Marc Van Dam, voor Rudy Berwart en Luc Van Campenhout.

Bij de dames ging de zege naar Dagmar De Jonghe, voor Renate Gysel voor Cynthia Meert.

In het algemeen klassement staat in de categorie A Hendrik Van Den Driescche nog steeds aan de leiding, voor Steven Wargee en Jens Van Den Houte.

In de categorie B voert Franky Vanhonsebrouck het klassement aan, voor Werner Zimmermann en Michael Naessens.

In de categorie C staat Rudy Berwart aan de leiding, voor Geert De Boitselier en Jacques Michiels.

Bij de dames staat Renate Gysel aan de leiding, voor Dagmar De Jonghe en Cynthia Meert.  

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.be - BK)

 

 

23/11/2010 13:00 | Gepost door: Peter