Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

25/10/2010 | Verslag cross Linkebeek online

Wim Feyaerts zegeviert op loodzwaar parcours in Linkebeek

 

Linkebeek : - Gisteren, zondag 24 oktober 2010, ging de tweede manche in het regelmatigheidscriterium van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) door op de site van Laborelec te Linkebeek. Een parcours dat er door de regen van de afgelopen week zwaar bijlag.

Ondanks de voorspelde regen, stond er opnieuw veel volk aan de start. Liefst 77 deelnemers stonden aan de start, van wat een zware cross zou worden. Het parcours was ietwat gewijzigd ten opzichte van de voorbije edities, de deelnemers kregen een extra lus voorgeschoteld waardoor de totale lengte van het parcours, de twee kilometer overschreed.

Rond 10 uur 30 werd dan de start gegeven, Werner Zimmermann nam de beste start, maar al bij de overgang van het bovenste veld naar het onderste veld, nam Hans Vogeleer de koppositie over. Samen met Wim Feyaerts bepaalde Hans Vogeleer het tempo, een verschroeiend tempo want dit duo zou samen blijven tot ronde 4 van de in totaal gereden zeven ronden. Hans Vogeleer en Wim Feyaerts namen regelmatig de leiding van elkaar over, tot in ronde vier Hans Vogeleer een platte band kreeg en zo teruggeslagen werd. Hij kon echter nog aansluiten en zou uiteindelijk nog als derde finishen.

Tweede werd Steven Wargee , die hiermee zijn goede vorm bevestigd ziet en mooi op weg is om voor het tweede jaar op rij, kampioen in de categorie A te worden.

Door het zware parcours kreeg menig deelnemer af te rekenen met mechanische pech, zo kon Eric Laforge de laatste ronden niet uitrijden wegens ketting- en derailleurproblemen.

In de categorie A was de overwinning voor Wim Feyaerts, voor Steven Wargee en Michael Van Den Eede. In de categorie B was de zege voor Hans Vogeleer, voor Geert Wauters en Bart Van Landeghem. In de categorie C tenslotte was de zege voor Rudy Berwart, voor Eric Laforge en Luc Van Campenhout.

 Het algemeen klassement ziet er – onder voorbehoud - na de tweede veldrit dus als volgt uit. In de categorie A staat Steven Wargee aan de leiding, voor Michael Van Den Eede en Hendrik Van Den Driessche.

 In de categorie B is de eerste plaats voor Bart Van Landeghem, voor Werner Zimmermann en Stefan Debremaeker.

 In de categorie C tenslotte staat Rudy Berwart aan de leiding, voor Geert De Boitselier en Edward Janssens.

  

De volledige uitslag vindt binnenkort u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.be - BK)

 

 

25/10/2010 12:43 | Gepost door: Peter