Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

15/02/2010 | Verslag Elewijt online.

Tweeling Schol wint na spannend strijd met Ronny De Vries

 

ELEWIJT : - Het derde veldritseizoen van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) zit er alweer op. Vandaag ging de laatste manche door in Elewijt, wat tevens een nieuwe cross op de kalender was. Omwille van de speciale zondag, werd deze cross al gauw omgedoopt tot de valentijnscross en omdat het de laatste van het seizoen was en nieuw op de kalender, waren er dubbele startpunten te verdienen.

 

De cross was een organisatie van Edward Janssens (fietsenhandel Janssens in Elewijt) en Louis Keymolen en was een groot succes. Maar liefst 79 deelnemers stonden vandaag aan de start, waarbij de lokale rijders een groot aandeel hadden in dit succes. De plaatselijke reclame had zijn effect niet gemist.

 

Het parcours was een typische weide cross, met veel draaien en keren, lange rechte stukken waar na elke bocht hard opgetrokken moest worden. Zoals het de laatste weken wel meer het geval was, was ook deze cross een echte sneeuwcross.

 

Beste starter was vandaag Eric Laforge, welke het ganse peloton op sleeptouw nam. Eric Laforge legde de eerste honderden meters in een zeer strak tempo af, maar zou dan verzwakken. Lokale rijder Ronny De Vries nam het commando over, In zijn spoor volgden de broertjes Schol en dan … een grote kloof met de rest van het peloton.

 

Ronny De Vries zou de tweeling Schol onder druk zetten en steeds een meter of vijftien voorsprong behouden, maar langzaam aan kropen Steven en Dieter Schol dichter om uiteindelijk toch de leiding over te nemen en deze niet meer af te staan.

 

De algemene overwinning was dus voor Steven Schol, voor Dieter Schol en Ronny De Vries. Michael Naessens en Francis De Ridder vervolledigden de top vijf.

 

In de categorie A was de overwinning voor Steven Schol, voor Dieter Schol en Steven Wargee. In de categorie B was de zege voor Ronny Devries, voor Michael Naessens en Bart Van Landeghem. In de categorie C tenslotte was de zege voor Francis De Ridder, voor Rudy Berwart  en Eric Laforge.

 

Na vijftien veldritten is het finaal klassement gekend. In de categorie A gaat de overwinning naar Steven Wargee. Sam De Man is tweede voor Werner Zimmermann.

In de categorie B gaat Michael Naessens met de eindzege lopen, Geert Vandercruys blijft tweede en Bart Van Landeghem derde.

In de categorie C tenslotte is Rudy Berwart eindwinnaar. Jacques Michiels is tweede en Geert De Boitselier derde.

 

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )

 

Volgende week … geen cross meer, maar op 6 maart 2010 vieren we onze Kampioen in feestzaal Casy te Vlezenbeek.

( zondag 14 februari 2010. Tekst © Peter De Bodt. Foto’s Caroline De Mondt © www.editiepajot.com )

 

 

  

15/02/2010 20:37 | Gepost door: peter