Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

07/02/2010 | Verslag Sint-Laureins-berchem online

Tweeling Schol domineert in S!int-Laureins-Berchem

 

SINT-LAUREINS-BERCHEM : - De zwaarste cross van het seizoen, zo werd de veertiende manche in het regelmatigheidcriterium van de Wielervrienden Zennevallei (www.wvz.be) aangekondigd. Maar zo ver kwam het niet, het parcours in Sint-Laureins-Berchem lag er in tegenstelling tot de voorbije seizoen goed berijdbaar bij.

 

Al denken de 49 deelnemers aan de cross vandaag, daar waarschijnlijk anders over, want het parcours in Sint-Laureins-Berchem is één van de zwaarste van het seizoen. Enerzijds door de vele meters hoogteverschil en anderzijds door de zware weideondergrond die naarmate de koers vordert steeds moeilijker berijdbaar wordt.

 

49 deelnemers dus aan de start, met onder hen volgende kanshebbers op de eindzege: Steven en Dieter Schol, Michael Naessens, Francis De Ridder (Belgisch Kampioen categorie C), Bart Van Landeghem – de Belgische Kampioen in de categorie B – en Steven Wargée, regerend Belgisch Kampioen categorie A.

 

Traditiegetrouw werd de start gegeven op het lange stuk asfalt vooraleer de deelnemers de weideomloop indokene. Het was Werner Zimmermann die zijn naam van sterke starter eer aandeed en het peloton op sleeptouw nam. Zat hier een tactiek achter of had Werner Zimmermann gewone goede benen. Dat zou het koersverloop uitwijzen. De sterke start duurde jammer genoeg niet lang en al gauw namen de Schol broertjes het commando over, met in hun wiel een sterke Steven Wargée. Zijn Belgische Kampioenentrui gaf deze man vleugels. Achter dit trio volgden Francis De Ridder, Bart Van Landeghem en Michael Naessens en dan … een kleine kloof met de achtervolgende groep.

 

Langzaam aan bouwden Steven en Dieter Schol hun voorsprong uit, het achtervolgend trio zou uiteenvallen, zo kreeg Michael Naessens materiaalpech en zou het trio Wargée, Van Landeghem en De Ridder moeten laten rijden.

 

Er stond vandaag dus weer geen maat op de tweeling Schol, Steven Schol won vandaag voor Dieter Schol, welke een beetje ingesloten raakte in de laatste honderd meter. Derde werd dus Francis De Ridder, voor Steven Wargée en Bart van Landeghem.

 

In de categorie A was de overwinning voor Steven Schol, voor Dieter Schol en Steven Wargée. In de categorie B was de zege voor Bart Van Landeghem, voor Michael Naessens en Michael Heymans. In de categorie C tenslotte was de zege voor Francis De Ridder, voor Rudy Berwart  en Luc Van Campenhout.

 

In het algemeen klassement zijn er weinig wijzigingen. In de categorie A blijft Steven Wargée ruim aan de leiding. Sam De Man blijft tweede voor Werner Zimmermann.

In de categorie B blijft Michael Naessens aan de leiding, Geert Vandercruys wordt tweede en Stephaan Wijns wordt derde.

In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels blijft tweede en Geert De Boitselier blijft derde.

 

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )

 

Volgende week afspraak in Elewijt, voor de laatste cross van het seizoen. Er zijn dubbele startpunten te verdienen.

( zondag 07 februari 2010. Tekst © Peter De Bodt. Foto’s Bruno Willems © www.editiepajot.com )

 

 

  

07/02/2010 21:01 | Gepost door: peter