Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

04/02/2010 | Verslag cross Vollezele (Congoberg) online

VOLLEZELE : - Zondag 31 januari werd voor de eerste maal op de Congoberg in Vollezele een cyclocross georganiseerd door het kermiscomité Vollezele welke meetelde voor het regelmatigheid klassement veldrijden van de Wielervrienden Zennevallei (www.wvz.be ).

 
Met het talrijk opgekomen aantal deelnemers en toeschouwers mag men gerust van een succes spreken. Het enthousiaste kermiscomité had er alles aangedaan om een mooi, selectief en zwaar parcours uit te tekenen.  De omloop was redelijk spectaculair aangezien de renners diverse ondergronden voorgeschoteld kregen: zowel weide, een bosstrook als een zandbak stond op het programma.
 

62 deelnemers stonden er aan de start, waaronder 4 vrouwelijke deelneemsters. De belangrijkste kanshebbers voor de overwinning waren: de gebroeders Schol, Michael Naessens, pechvogel van verleden week Francis De Ridder en David Segers. Al na de eerste ronde kwamen de broertjes Schol al lichtjes gescheiden aan de leiding, gevolgd door Jonas Plasschaert, Kenneth Goossens, Francis De Ridder

en de rest van het peloton. Steven Schol en Dieter Schol zouden dan enkele rondes \\\"haasje over spelen\\\" tot ronde zeven, daarna nam Dieter Schol resoluut de leiding welke hij niet meer afstond en zo als eerste over de meet kwam gevolgd door Steven Schol, Michael Naessens, Francis De Ridder en David Segers.

Na de wedstrijd had het kermiscomité Vollezele voor een mooie prijzentafel gezorgd, waarbij elke deelnemer een natura prijs kreeg.

De algemene overwinning was voor Dieter Schol, voor Steven Schol en Michael Naessens. Francis De Ridder en David Segers vervolledigden de top vijf.

In de categorie A was de zege voor Dieter Schol, voor Steven Schol en David Segers.

In de categorie B was de overwinning voor Michael Naessens, voor Michael Heymans en Lieven Van Der Hoeven.

In de categorie C tenslotte was de overwinning voor Francis De Ridder, voor Rudy Berwart en Eric Laforge.

In het algemeen klassement blijft in de categorie A Steven Wargée aan de leiding, voor Sam De Man en Werner Zimmermann. In de categorie B blijft Michael Naessens aan de leiding voor Geert Vandercruys en Stephaan Wijns. In de categorie C tenlsotte, blijft Rudy Berwart aan de leiding, voor Jacques Michiels en Geert De Boitselier.

 

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.com – www.studiographics.be – www.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )

 

 

Volgende week afspraak in Sint-Laureins-Berchem, voor één van de zwaarste crossen van het seizoen.

 ( donderdag 4 februari 2010. Tekst © René Surkyn. Foto’s Caroline De Mondt © http://www.wvz.be/ )

 

04/02/2010 12:46 | Gepost door: peter