Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

27/01/2010 | Verslag BK (Maleizen) online

Nieuwe Belgische Kampioenen WVZ gekend

 

MALEIZEN : - De nieuwe Belgische Kampioenen van de WielerVrienden Zennevallei zijn gekend. De voorbije zondag werd er in Maleizen (Overijse) gestreden om de trui van Belgisch Kampioen WVZ en dit per leeftijdscategorie.

 

De broers Sam & Stijn De Man hadden samen met hun familie en vrienden een “BK waardig” parcours uitgestippeld.

 

Ruim zesenzestig deelnemers zakten voorbije zondag af naar Maleizen om er op een zware omloop deel te nemen aan het BK WVZ. Om in aanmerking te komen voor de trui van Belgisch Kampioen (gesponsord door reclameatelier Studiographics) moest men aan minstens zeven wedstrijden deelgenomen hebben, waarbij het BK zelf telde als zevende cross.

Door de hoge opkomst dit jaar en vooral een getrouwe opkomst kwamen er dit jaar per categorie heel wat deelnemers in aanmerking voor de titel van Belgisch Kampioen. In de categorie A waren dit onder andere Steven Wargée, Sam De Man, Michael Van den Eede, David Segers en Lander Vanton. Opmerkelijke afwezige in deze lijst zijn de uitredend kampioen Dave Van Campenhout en Koen Van Kerckhoven. In de categorie B zou het ook een spannende strijd worden, met de te kloppen man Michael Naessens, versus Bart Van Landeghem – de man die het Naessens wel heel moeilijk maakte in Buggenhout – , Geert Wauters en uittredend kampioen Stephaan WIjns. Ook in de categorie C zou het een mooie strijd worden, uittredend kampioen Luc Van Campenhout had in Buggenhout zijn benen van vorig jaar teruggevonden, maar zou taaie klanten hebben aan Francis De Ridder, Rudy Berwart, Jacques Michiels en Eric Laforge .

 

Om deze getrouwe deelnemers een licht voordeel te geven, werden de deelnemers volgens hun stand in het algemeen klassement naar de startlijn geroepen waarbij er bij de start als het ware in twee blokken gestart werd. Het eerste blok bevatte de trouwe deelnemers en het tweede blok, de deelnemers die minder dan zeven wedstrijden hadden meegereden.

 

Om half elf was het dan zover, het startsignaal weerklonk en weg waren de 66 deelnemers.

 

Meteen na de start waren de favorieten (Michael Naessens, Steven Wargée, David Segers, Bart Van Landeghem) vooraan te vinden. Een opmerkelijke remonte was te noteren op naam van Jim Thijs, die vanuit het tweede startvak vertrokken was en aan een lange inhaalrace kon beginnen. Reeds na twee was het opgerukt naar de 5de plaats. En een tweetal ronden later reed hij mee voorin in de kopgroep.

Jim Thijs trok stevig door op de laatste helling. Alleen Francis De Ridder kon mee. In de sprint om als eerste de laatste afdaling aan te vatten haalde Francis De Ridder het nipt van Jim Thijs, maar nam veel risico’s in de afdaling. In elke bocht was het corrigeren met de voet geblazen en alsof de wet van Murphy er mee gemoeid was ging hij in de voorlaatste bocht hij toch onderuit. Hierdoor kon Jim Thijs zonder te moeten sprinten als eerste de aankomst bereiken.

 

De algemene overwinning was dus voor Jim Thijs, voor Francis De Ridder en Steven Wargée. Bart Van Landeghem en Michael Naessens vervolledigden de top vijf.

In de categorie A was de zege voor Jim Thijs, voor Steven Wargée en David Segers. In de categorie B was de overwinning voor Bart Van Landeghem, voor Michael Naessens en Geert Wauters. In de categorie C tenslotte was de overwinning voor Francis De Ridder, voor Rudy Berwart en Eric Laforge.

De titel Kampioen van België in de categorie A was voor Steven Wargée, voor David Segers en Michael Van den Eede.

De titel Kampioen van België in de categorie B was voor Bart Van Landeghem, Michael Naessens en Geert Wauters vervolledigden de top drie.

De titel Kampioen van België in de categorie C was voor Francis De Ridder, Rudy Berwart en Eric Laforge vervolledigden het podium.

In het algemeen klassement blijft in de categorie A Steven Wargée aan de leiding, voor Sam De Man en Werner Zimmermann. In de categorie B blijft Michael Naessens aan de leiding voor Geert Vandercruys en Stephaan Wijns. In de categorie C tenlsotte, blijft Rudy Berwart aan de leiding, voor Jacques Michiels en Geert De Boitselier.

 

De volledig uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )

 

Volgende week afspraak in Vollezele, voor een nieuwe cross georganiseerd door de Jan & Rudi Benoot & Vollezele Leeft

( woensdag 27 januari 2010. Tekst © Peter De Bodt. Foto’s Caroline De Mondt © www.editiepajot.com )

 

 

  

27/01/2010 20:16 | Gepost door: Peter