Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

08/12/2009 | Verslag cross Lot (Sas) online

Michael Naessens domineert op \'t Sas van Lot.

Lot : - Zondag zes december stond de cross aan het Sas van Lot op de kalender van de Wielervrienden Zennevallei (www.wvz.be).
Deze cross staat bekend als één van de zwaarste van het seizoen met enkele mooie technische stukken, zijn sompige weides en zijn windvlagen. Het parcours had ten opzichte van verleden seizoen weinig wijzigingen ondergaan.

De start was zoals gewoonlijk op de Vaartweg met zo\'n 300 meter rechte lijn, daarna werd het veld ingedoken.  Er werd gecrost in maar liefst drie verschillende weiden, vooral de derde weide kende enkele technische passages. Vooral de afdaling van de tweede weide naar de derde weide was zeer spectaculair en werd er meermaals geaarzeld om deze te voet af te dalen ofwel met de fiets. Hier konden de technisch meer begaafde renners het verschil maken op de andere renners.

 Ondanks de regenbuien van de afgelopen dagen kwamen er maar liefst 57 deelnemers aan de start. Dit is een echt succes voor de cross van Lot ten opzichte van de vorige jaren, het deelnemersaantal werd meer dan verdubbeld!

Grote afwezige vandaag was Koen Van Kerckhoven, de leider in het algemeen klassement categorie A en ook de renner die al vier crossen gewonnen heeft. Een buitenkans voor de andere tenoren om voor de overwinning te gaan? Neen, vanaf de eerste doortocht nam Michael Naessens resoluut de leiding. Die eerste plaats moest hij eventjes afstaan wegens platte band.

De overwinning vandaag was dus voor Michael Naessens die hiermee zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. Tweede werd Benoit Fievez, derde Francis De Ridder, Bart Van Landeghem en Steven Wargee vervolledigden de top vijf.

In de categorie A was de overwinning voor Steven Wargee, voor Michael Van Den Eede en David Segers . In de categorie B was de zege voor Michael Naessens, voor Benoit Fivez en Bart Van Landeghem. In de categorie C tenslotte was de zege voor Francis De Ridder, voor Rudy Berwart en Jacques Michiels.

In het algemeen klassement zijn er dus enkele belangrijke wijzigingen. In de categorie A komt Steven Wargée ruim aan de leiding. Koen Van Kerckhoven wordt tweede en Sam De Man klimt op naar de derde plaats.
In de categorie B blijft Stephaan Wijns op kop, Yves Herman blijft tweede en Michael Naessens blijft derde.
In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels klimt op naar de tweede plaats, Geert De Boitselier wordt derde.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.com – www.studiographics.be – www.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )

Volgende week afspraak in het Bloso Domein van Hofstade.
( dinsdag 08 december 2009. Tekst © René Surkyn. Foto’s Caroline De Mondt © www.editiepajot.com )


  

08/12/2009 12:56 | Gepost door: peter