Nieuws

25/01/2009 |

Koen Van Kerckhoven neemt magistraal revanche na tegenvallend BK van vorig weekend

Lot : - Vandaag ging de dertiende manche door van het regelmatigheidcriterium veldrijden van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) aan het sas van Lot. Vlezenbeek.

Vierentwintig deelnemers stonden present op het vernieuwde parcours aan het sas van Lot. Een locatie die veldrittraditie uitademt. Doorheen de jaren zijn hier al tal van crossen georganiseerd met telkens 1 gemeenschappelijk punt, zijnde het zware parcours. De sompige weiden naast het kanaal zorgen er in combinatie met de taluds voor dat menig veldrijder zijn motor wel eens opblaast wanneer hij te voortvarend van start gaat.

Parcoursbouwers Bruno en Ferenc hadden vandaag opnieuw een prachtig parcours uitgetekend. De start was zoals gewoonlijk op de Vaartweg met zo'n 300 meter rechte lijn, daarna werd het veld ingedoken. Waar verleden jaar op twee weides werd gecrost kwam er vandaag nog een derde weide bij met enkele technische passages. Vooral de afdaling van de tweede weide naar de derde weide was zeer spectaculair en werd er meermaals geaarzeld om deze te voet af te dalen ofwel met de fiets. Hier konden de technisch meer begaafde renners het verschil maken op de andere renners. Iets wat vandaag zeker in het voordeel zou spelen van Koen Van Kerckhoven en Michael Naessens.

De start werd zoals gewoonlijk om 10u30 gegeven met direct Koen Van Kerckhoven aan het commando. Koen Van Kerckhoven, welke verleden week op het BK niet helemaal 100% in vorm was wegens ziekte, maakte er vandaag een onemanshow van. Al na de eerste ronde had hij 20 seconden voorsprong op Philip Keuleers, gevolgd door Michael Naessens en het totaal verscheurde peloton.

Ronde per ronde bouwde Koen Van Kerckhoven zijn voorsprong gestaag uit en hij won dan ook verdiend zijn vierde WVZ wedstrijd van het seizoen. Niemand was vandaag opgewassen tegen de superioriteit van Koen. Philip Keuleers werd verdienstelijk tweede gevolgd door Michael Naessens welk spijtig genoeg nog de gevolgen meesleepte van zijn ziekte van afgelopen week.

Steven Wargée behoud zijn supervorm en eindigde vandaag op de vierde plaats. Jacques Michiels (categorie C), lange tijd in strijd met Rudy Berwart, kende ook zijn "moment de gloire" toen hij als eerste C over de aankomstlijn reed.

Sommige deelnemers reden een "wedstrijd in een wedstrijd" : Sam De Man (9de) en Bram Vlasselaer (10de) zouden een mooi gevecht leveren om de negende plaats, net achter hen klopte Yves Herman , Geert Noël om de elfde plaats. Het duo Janssens Edward (14de) en Keymolen Louis (15de) maakt er op hun beurt ook een spannend onderonsje van, maar het was uiteindelijk Edward Janssens die veertiende werd, net voor Edward Janssens.

Verder waren ook enkele pechvogels : De Boitselier Geert (19de) reed vandaag twee keer lek, Rudy Huys werd tot opgave gedwongen na een val.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - Verswinkel Nechly - Garage Lys)