Top menu: WVZ | WFZV | Jos | ...

WVZ.be

WielerVrienden Zennevallei
Recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei

www.wvz.be »

Nieuws

11/01/2009 |

Tweeling Schol domineert WVZ cyclocross op sneeuwtapijt.

Loonbeek: - Vandaag ging de elfde manche door van het veldritseizoen van De WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) op een nieuw parcours in Huldenberg.

Een parcours dat geheel ondergesneeuwd was, wat voor feeërieke beelden zorgde. De sneeuw zorgde er ook voor dat het een technische omloop werd, met hier en daar een schuiver. De meer technische deelnemers waren vandaag in het voordeel ten opzichte van de mannen met ”de grote motor”.

Het parcours van vandaag was oorspronkelijk niet geprogrammeerd op de kalender van dit seizoen, maar door het wegvallen van de cross van Eric Robert, was er nood aan een vervanging, een vervanging die geboden werd door trouwe deelnemers Jacques Michiels en Steven Wargée. En wat voor een vervanging, het was alweer een cross die tip-top in orde was: een 100% weideparcours met veel draaien en keren en enkele hoogtemeters die overwonnen moesten worden.

Aan de start vandaag heel wat nieuw volk, maar liefst 17 nieuwe deelnemers op een totaal van 58 starters. Ook de tweeling Schol was van de partij, samen met Davy Depaepe. Een drietal dat zekere zou meespelen voor de zege, andere kanshebbers aan de start waren Philip Keuleers, Dave Van Campenhout, Koen Van Kerckhoven en Michael Naessens, maar ook Jos Verdeyen en Michael Goossens.

De beste start was vandaag voor Dave Van Campenhout, die er direct als een komeet van door ging. Op enkele meters Dieter en Steven Schol, samen met Erwin Verbist en Davy Depaepe. Echter, de sterke start van Dave Van Campenhout zou maar van korte duur zijn, een valpartij zou hem tot opgave dwingen. Gelukkig zonder erg , zodat hij volgende week één van de kandidaten wordt op het Belgisch Kampioenschap.

Een minder goede start vandaag was er voor Koen Van Kerckhoven, Michael Naessens en Luc Van Campenhout. Deze laatste kwam iets te laat aan de start, maar was zo sportief om toch achteraan aan te sluiten! Koen Van Kerckhoven zou vandaag geen rol van betekenis spelen, de sneeuw speelde hem parten.

Thuisrijders Steven Wargée en Jacques Michiels daarentegen reden een sterke cross. Steven Wargée zou als tiende algemeen finishen, terwijl Jacques Michiels op een twintigste plaats strandde.

De overwinning vandaag was voor Steven Schol, die zijn broer Dieter een tiental meter voorbleef. Derde werd Davy Depaepe, die hiermee het succes voor het Freddy Sport team compleet maakte. Vierde werd Evert Verbist, voor Michael Naessens.

In het algemeen klassement zijn er dus enkele wijzigingen. In de categorie A blijft Philip Keuleers aan de leiding. Philip Keuleers heeft 66 punten voorsprong op Steven Wargée. Op 8 punten volgt Koen Van Kerckhoven.
In de categorie B blijft Michael Naessens op kop, Stephaan Wijns volgt op 111 punten. Geert Wauters blijft derde.
In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels klimt op naar de tweede plaats, Luc Van Campenhout wordt derde.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

Volgende afspraak op 18 januari 2009 in Vlezenbeek voor het BK! ( zondag 21 december 2008. Tekst © Peter De Bodt. © www.wvz.be )

11/01/2009 20:17 | Gepost door: Peter